Wibautstraat 85hs | 1091 GK Amsterdam  Telefoon: 020 - 752 74 19

Restaurant in Amsterdam-Oost

Grand Café Lokaal in Amsterdam-Oost

lokaal_1.812c7ee31a

[Click here for an English description]

De sfeer van Grand Cafe Lokaal kemerkt zich door een hippe “Amsterdam meets New York” uitstraling. Inspiratie werd gehaald uit de voormalige fabrieks-/vleesverwerkingshallen uit het Meatpacking district in New York, die veelal een vintage look & feel hebben. Deze ambiance, gecombineerd met elementen uit de moderne architectuur, is doorgevoerd in het interieur en creëert een unieke “laid back atmosphere” waar een brede doelgroep kan genieten van lunch, diner en/of een borrel (VrijMiBo).

De keuken van Grand Cafe Lokaal typeert zich door de speciale bereiding van verschillende vlees en vis gerechten middels de Josper grill/oven. De Josper werkt uitsluitend op houtskool en geeft de producten een unieke smaak van hout met behoud van textuur en sappigheid. Mede hierom werken wij met Black Angus rundvlees dat bekent staat om zijn hoge kwaliteit.

Onze menukaart is voorzien van uiteenlopende gerechten voor onze vlees, vis en vega liefhebbers!

Lokaal GELEGEN

De Wibautstraat is een levendige plek in Amsterdam. Niet alleen is de Wibautstraat een belangrijke doorgaande weg, het is door de aanwezigheid van de even Hogeschool van Amsterdam (HvA) ook een straat waar dagelijks veel studenten komen. Op korte termijn zal dit gebied nog levendiger worden door de komst van een groot aantal studentenwoningen.
Daarnaast is er dag en nacht horeca te vinden in de panden waar vroeger de grote Nederlandse dagbladen Parool, Trouw en De Volkskrant huisvestte. Dit maakt van de Wibautstraat een steeds aantrekkelijkere plek om samen te komen voor zowel studenten, het bedrijfsleven als de lokalen uit de buurt.

In deze ‘upcoming’ straat is in een uniek hoekpand Grand Cafe Lokaal gevestigd op slechts 50 meter van de metro halte ‘Wibautstraat’. Bereikbaar via de lijnen 51 (Amsterdam Centraal – Amstelveen), 53 (Amsterdam Centraal – Gaasperplas) and 54 (Amsterdam Centraal – Gein).

KLAS Lokaal

Door de omliggende hogescholen, is Lokaal een fijne uitvalsbasis voor studenten om te relaxen, vergaderen of te eten tussen de lessen door. Maar ook voor bedrijfsleven en natuurlijk de lokalen uit de buurt bieden wij een ideale plek om gezellig bij elkaar te komen.

Ook voor evenementen, bruiloften, (studenten) borrels kunt u heel goed bij Grand Café Lokaal terecht. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de telefoon of email: info@grandcafelokaal.nl

BIER Lokaal

Grand Café Lokaal kenmerkt zich, naast de uiteenlopende grill specials, om zijn uitgebreide bier- en wijnkaart.

De eigenaar van Grand Café Lokaal is dezelfde eigenaar als die van Café Hesp. Hesp is al jarenlang een populaire uitgaans- en ontmoetingsplaats voor jong, oud, zakelijke gasten, vaste gasten, studenten, toeristen, buurtbewoners etc. en erg bekend om zijn grote assortiment speciaal bieren (op tap en fles). Deze specialiteit is ook terug te vinden in Lokaal met 9 bieren van de tap en 8 op fles.